Implantáció

A fogak elvesztése esztétikai és működési hátrányokkal jár. Pótlásuk hidak készítésével nem mindig lehetséges. A sorvégi nagyőrlőfogak hiányát hagyományosan csak kivehető fogpótlással lehetett orvosolni. A teljes fogatlanság is gyógyítható ha az állcsontok megfelelő vastagságúak.

Melyek a fogbeültetés feltételei?

  • Jó általános egészség
  • Megfelelő csontvastagság

  • Kifogástalan szájhigiéne

Mely betegségek ellenjavallják a beültetést?

  • Súlyos immunológiai kórképek
  • Súlyos cukorbetegség

  • Daganatos betegségek

Bármely életkorban elvégezhető a beültetés, ha az általános egészségi állapot megengedi és van kellő vastagságú csontozat. Helyes ápolással és jól kivitelezett fogpótlással, amelyet a beültetett műgyökér hordoz nincs határa a tartósságnak.

Az implantátumok anyaga nagytisztaságú titán. Ennek a fémnek különleges biológiai tulajdonságai vannak, a csont képes összeépülni vele. A szakirodalom soha nem írt le semmilyen allergiás, vagy daganatos elfajulást implantáció kapcsán, mivel a felszínét egy stabil vegyület, a titán-oxid alkotja. Ez nem oldódik a testnedvekben, így nem lép reakcióba az immunrendszerrel sem. Helyes beültetési technika mellett, szakmailag helyesen kivitelezett felépítménnyel az implantátumok élethosszig szolgálhatnak.

A nem megfelelő szájhigiénia, az implantátumra rakódott lepedék és a fogkő – hasonlóan a természetes fogakhoz – fogágybetegséget keltenek és a műgyökér meglazulásához vezetnek.

Kérdése van az implantátumokkal kapcsolatosan?